För några veckor sedan, på sin 65-årsdag gick Ulf Carlsson i pension efter att ha varit en viktig kugge på Nelab sedan 1983. 

Första åren jobbade han som montör och de sista 17-18 åren har han varit serviceledare åt en stor del av styrkan på elsidan. Som serviceledare har han haft nöjet att jobba med roliga kunder som Pitebo, Wibax, PNF, BD Bygg, Ansa Bygg m.fl och sett till att allt flyter på i deras fastigheter med avtal, produktion, rotarbeten, skador med mera. Han har även varit den där raka ärliga personen som gärna fixar och ger av sig själv för att andra ska må bra, till exempel skött om vår mjukglassmaskin!

Hur känns det att lämna allt det här och vad ska du göra nu?

– Att jobba här så länge har varit fantastiskt roligt och jag har upplevt mycket på det här stället. Det har hunnit passera många under åren, både personal och ledning och man har lärt sig mycket om människor på vägen. Stundtals har det varit ett väldigt hektiskt arbete, men framförallt omväxlande, roligt och givande med alla fina kunder man har haft att göra med under åren och att man har haft deras förtroende betyder massor. Att gå i pension känns också bra, jag ska ägna mig åt jakt, fiske och friluftsliv så mycket jag bara kan och det ska bli väldigt skönt med avkoppling.

Han kommer även att vara mycket i stugan där han och hustrun älskar att vara. Där har dom påbörjat bygget av ett orangeri och altan och såklart kommer det stora intresset för belysning att skina igenom med olika installationer och specialtillverkade lampfynd han har gjort genom åren.

– Ett av mina största intressen har alltid varit belysning och att göra egna lösningar som ingen annan har. Idag finns det dessutom hur mycket som helst att välja på och för kunder är det viktigt att vi är insatta och kan hjälpa dom med speciallösningar när det behövs. Snart öppnar tex IVAB:s popup-butik i Gallerian där vi fick uppdraget att specialanpassa och framhäva belysningen på olika ytor samt ett mysigare grundljus.

Vad tror du generellt om framtiden inom branschen och Nelab?

– Jag är glad att jag har varit med under tiden som byggbranschen har förändrats i grunden och en sak som jag är extra glad för är att vi ser fler och fler tjejer som söker sig till dessa yrken. Det bidrar med en annan typ av stämning i företagen och mycket av den gamla jargongen är på väg att försvinna. Sen på Nelab har vi ett ganska fritt jobb för dom som vill styra sin egen vardag och hjälpa sina kunder på bästa sätt. Överlag har vi många nöjda anställda och vi gör mycket tillsammans både under och efter arbetstid som är uppskattat av många. Vi har alltid gett personalen chans att utvecklas och inom den här branschen tror jag att vi är det bästa företaget att jobba på.

Har du något roligt minne du vill berätta om?

– Har så otroligt många fina stunder härifrån, men en sak som man minns med värme var när vi bjöd kyrkan i Öjebyn på lunch och dom blev så otroligt glada och tacksamma. Det var första gången någon bjöd dom på något och för dem betydde det massor att vi gjorde det. Sånt där har alltid varit viktigt för mig, att kunna bjuda och ge något litet tillbaka till våra kunder och samarbetspartners som vi tycker om att jobba med. Då får man vara nöjd!

Och från oss på Nelab kan vi bara tacka för tiden och önska Uffe ett varmt lycka till med allt han tar sig för 💙