Varmt välkommen säger vi till Jesper Gellerstedt som nyligen tillträdde som ny serviceledare på Nelab Elinstallation. Tillsammans med Erik Skarin kommer han att leda vår serviceavdelning med att utveckla och bevara kundrelationer inom både service och mindre entreprenader. Han kommer även att kalkylera på mindre uppdrag, ansvara för inköp, kvalitets- och arbetsmiljöarbete, resursplanering, att utveckla organisationen och våra medarbetare.

Jesper är ett känt ansikte i Nelab-huset då han jobbade här som entreprenad- och serviceelektriker mellan 2012 och 2017. De senaste åren har han jobbat som elkonstruktör hos WSP och Norconsult främst med el-projektering av flerbostadshus åt bland annat Lindbäcks bygg. Jesper har en gedigen bakgrund inom installationsel som han har arbetat med de senaste 13 åren.

– Det känns roligt att vara tillbaka på Nelab igen och jobba med alla gamla kollegor och även lära känna alla nya ansikten, för det har trots allt hänt en hel del på personalfronten sen jag lämnade för 3 år sedan.

Extra spännande är det att kliva in i en ny roll som serviceledare där jag hoppas kunna bidra till gruppen med både min praktiska och teoretiska bakgrund. Jag tror att det är till min fördel att jag känner till Nelabs verksamhet då jag arbetat här innan. Det blir så klart en hel del saker som blir nya för mig men det är bara något som motiverar mig, säger Jesper.

– Nelab är ett starkt bolag och vi har fortsatt bra med uppdrag. Det är glädjande att vi kan fortsätta framåt och anställa folk i det rådande världsläget. Och när medarbetare vill komma tillbaka efter att ha testat något annat ett tag, är det det finaste kvittot på att vi måste göra någonting rätt. Jesper kommer passa bra in för tjänsten, han kommer tillbaka med både breddad kompetens och ett nytt driv för verksamheten. Det känns riktigt bra, säger Hans Olofsson, VD.

Om Nelab
Nelab är en av södra Norrbottens största serviceorganisationer inom elinstallationer, hiss och vitvaror. Vi tar oss an allt från stora entreprenader till snabba och flexibla serviceuppdrag. Nelab är ett av åtta bolag i koncernen Nelab Invest AB med huvudkontor i Piteå. Totalt arbetar bolagen i koncernen inom ca 10 affärsområden, har ca 150 anställda och omsätter 200+ mkr, varav elinstallation består av ca 30 elektriker i Piteå.