Den 1 april tillträdde Emil Turkia som ny avdelningschef på Nelab Hiss i Piteå och Luleå efter att ha jobbat i bolaget sedan oktober. Han efterträder Arne Johansson som haft rollen de senaste 25 åren.

Under Arnes 25 år som chef för hissavdelningen har mycket hänt. Produktval, geografisk satsning, expansion till Luleå och förvärvet av Meriko Hiss i Skellefteå är några av milstolparna han varit med om. Koncernens hissverksamhet har gått från 3 personer och en omsättning på 500.000kr till dagens 19 och en omsättning på ca 30 miljoner.

Anledningen till bytet är att Arne vill trappa ner och kunna fokusera på sälj- och projektledarrollen för nyinstallationer och moderniseringar. Han lämnar över med varm hand och fullt förtroende för Emil. 

– Emil är en toppenkille. Fokuserad, driven och med en vilja att förändra och förbättra många delar i företaget och hjärtat på rätta stället. Och för kunderna blir det egentligen ingen större skillnad, dom kommer fortfarande ha kontakt med mig, säger Arne.

36-åringen Emil kliver in som avdelningschef med gedigen erfarenhet och han kan verksamheten från grunden efter att ha varit i hissbranschen mer eller mindre hela sitt liv. Han började som tekniker, har arbetat på olika positioner med vissa avbrott för högskolestudier och innan flyttlasset gick norrut med familjen arbetade han som arbetsmiljöchef på ett hissföretag i södra Sverige.

Emils fokus som ny avdelningschef kommer till stor del handla om personalfrågor, att utveckla verksamheten organiskt och rusta företaget för framtiden med bland annat tydliga rutiner. 

– Min erfarenhet hittills är att vi har en fantastisk personal och det är ett riktigt härligt gäng att komma till, så jag ser mycket ljust på framtiden. Nelab har alltid haft fokus på bra kundrelationer och personlig kontakt och det är något vi kommer fortsätta med. Vi vill fortsätta vara det naturliga valet och en lokal leverantör med brett utbud av hissar, dörrautomatik, bostadsanpassningar med tex trappliftar hos både företag och privata bostäder. I Piteå är vi fortfarande störst och tanken framåt är att stärka positionen i Luleå med fler stora projekt och förhoppningsvis ännu fler serviceuppdrag, säger Emil.

Arne passar på att tacka alla fina kunder genom åren och alla roliga projekt han har varit med om hittills och ser fram emot sin nya roll där hans erfarenheter fortsatt kommer företaget och kunderna till nytta.

– Arne är en helt fenomenal människa och hissavdelningen hade inte varit vad den är idag utan honom. Han kanske inte kan allt om hissar men vad vi vet så är det då ingen som kan mer! Därför känns det tryggt att ha hans gedigna erfarenhet i ryggsäcken när avdelningen nu gör en generationsväxling, avslutar Hans Olofsson, VD.