Det byggs för fullt på det nya bostadsområdet Kuststad, beläget i Luleås Södra Hamn. Första etappen är snart klar och vi på Nelab är glada för förtroendet av Nåiden att installera alla hissar i etapp 1 och 2, totalt 17 stycken.

– Detta är det största projektet för Nelab Hiss genom tiderna, så det är riktigt kul, säger Arne Johansson, avdelningschef. Våra duktiga montörer har arbetat med detta sedan i mars 2018, då projektet startade. Vi har slutbesiktning av etapp 1 nu i januari och sedan är det inflyttningsdags för de som köpt lägenhet.

Etapp 2 påbörjas vecka 18 och beräknas vara färdigt och inflyttningsklart i slutet av 2019. Varje kvarter består av två huskroppar med 112 lägenheter i. Garaget finns under husen och de boende kan ta hissen direkt därifrån åka direkt upp till lägenheterna. En ny båthamn anläggs även utanför med direktaccess från innergårdarna. Skärgården finns utanför fönstret och båtplatsen ett stenkast från gården.

– Det blir ett riktigt läckert bostadsområde. Och när det kommer till hissar så är vi störst i hela Norrbotten, Luleåborna kan känna sig trygga!


Vy från balkongen som tillhör en av lägenheterna på högsta våningen.

Nelab installerar hissarna i Luleås nya bostadsområde Kuststad
Det byggs för fullt på husen. Vy från båthamnen.


Vår hisstekniker Emil går igenom en av hissarna som ska besiktas.

 

För mer information om projektet eller övriga frågor om hissinstallationer, kontakta:
Arne Johansson, avdelningschef Hiss, arne.johansson@nelab.se, 0911-28 23 31