Nelabs hissavdelning har haft en spännande utveckling de senaste åren, inte minst genom många nya serviceuppdrag i Norr- och Västerbotten men även i och med installationerna av hissarna i nya bostadsområdet Kuststad i Luleå som vi berättat om tidigare.

Morgan Rurfors, t.v i bild, är en av hissteknikerna som precis påbörjat sin tjänst. Han kommer med en lång erfarenhet inom all typ av mekanik, elektronik, och tele, och de senaste åren har han arbetat som hisstekniker på servicesidan i Luleå. Han kommer till att börja med åka runt på olika serviceuppdrag och senare som montör under nyinstallationer.

Peder Eliasson, mitten, har haft eget företag inom elektronikbranschen i många år och ser fram emot nya typer av uppgifter i och med bytet till Nelab Hiss. 

Robert Blombäck är utbildad elektriker och kommer närmast från Fermeco där han arbetat som CNC-operatör de senaste 14 åren.

Bra stämning i arbetsgruppen och en ledning med rätt inställning gör helt klart att man fått ett bra intryck efter den första veckan, säger Morgan och får instämmande svar från Peder och Robert som alla tre har en väldigt go känsla i magen efter den första tiden på Nelab. De gillar framförallt att man får träffa mycket folk, vara ute på olika uppdrag, lösa problem och att det är så varierat.

På hissavdelningen arbetar man med alltifrån felsökning och reparationer till montage av kompletta hissar och dörrautomatik runt om i hela Norr- och Västerbotten.

Robert, Morgan och Peder kommer var för sig att tillföra ovärderliga kunskaper i vår verksamhet. Deras förflutna inom såväl mekanik och elektronik är särskilt intressanta egenskaper när det kommer till problemlösning och felavhjälpning på våra hissuppdrag. Det är roligt att få in tre personer med ganska olika bakgrunder men som alla har problemlösning och en teknisk och kreativ ådra som den gemensamma nämnaren, säger Emil Turkia, avdelningschef.