I juni tillträdde Daniel Wallin som ny hisschef på Nelab Hiss. Han kommer närmast från rollen som ansvarig säljare och distriktschef för installationsavdelningen för Kone i Norrbotten, där han arbetat de senaste 22 åren.

Daniel började sin karriär som tekniker på Kone i Stockholm med nymontage, ombyggnad och service och sedan som produktexpert och ledande montör på Kones egna hissar. Efter drygt 11 år började han som säljare vilket han jobbade som fram till 2013 då flyttlasset gick till Luleå där hans fru kommer ifrån. I Luleå fortsatte han som säljare och sedan antog han även rollen som distriktschef för Kones installationsavdelning.

– Rollen som distriktschef har varit väldigt givande för min personliga utveckling, främst inom ledarskap som jag brinner mycket för. I Norrbotten finns det i mitt tycke tre seriösa aktörer inom branschen där Nelab är en av dom. Jag hade hört mycket gott om företaget, att det är bra personalpolitik, fin familjekänsla och att man har kul på jobbet. Möjligheten att kunna implementera de fina delarna från ett storbolag med de fina delarna i ett mindre bolag kändes därför väldigt lockande. Hur vi jobbar och kan gå utanför boxen när det behövs, som man inte alltid kan göra på ett stort bolag. Här får man chansen att ha ett högt tempo och det är en helt annan kontakt med kollegorna inom företaget. Här får alla komma till tals om vilka vägar ska vi ta utan att rutiner och processer sätter stopp för vissa saker. Och så är det alltid roligt att jobba med nya produkter och att testa något nytt.

– Daniel är ett känt namn i hissbranschen och vi är jätteglada att han ville anta utmaningen och uppdraget. Hans styrka är att han förstår hela processen från” teknik till ledarskap”. Han har även en smittsam hög energi som verksamheten injicerades med från dag ett, säger Markel Jonsson, VD för Nelab, Nelab Hiss och Comdate.

Nelab Hiss har precis skrivit serviceavtal med Bodenbo och Lulebo, och i Skellefteå finns också en del serviceavtal. Det gör att kompetensförsörjningen blir en viktig fråga framåt. Man söker både fullfjädrade tekniker och lärlingar som är hungriga på att lära sig yrket.

– Vi vill växa sunt med rätt personal och tanken är att vara minst 7 personer på varje ort. Men detta är också något som ska göras långsiktigt så vi inte tappar det som är Nelab. Just nu är vi ett fint gäng där vi hjälps åt, det är en mix av extremt erfaren personal och yngre som fortfarande utvecklas i sina roller. Det är riktigt kul, säger Daniel Wallin.

Om Nelab Hiss
Nelab är en av södra Norrbottens största serviceorganisationer inom eljobb, hiss och vitvaror. Vi tar oss an allt från stora entreprenader till snabba och flexibla serviceuppdrag. Nelab Hiss hette tidigare Meriko i Skellefteå AB och är en sammanslagning med Nelabs hissavdelning som nu består av 18 tekniker och tjänstemän placerade i Skellefteå, Piteå och Luleå. Nelab Hiss är ett av åtta bolag i koncernen Nelab Invest AB med huvudkontor i Piteå. Totalt arbetar bolagen i koncernen inom ca 10 affärsområden, har ca 190 anställda och omsätter 280+ mkr.